Sigla-Proiect-startup2014

Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
AXA PRIORITARĂ 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”
DOMENIUL MAJOR DE INTERVENŢIE 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”
Titlu proiect: Start-up 2014! O sansa de dezvoltare antreprenoriala durabila in regiunile Centru si Nord Est
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Start-up 2014! O sansa de dezvoltare antreprenoriala durabila in regiunile Centru si Nord Est

Sustenabilitatea proiectului

Sustenabilitatea proiectului are in vedere 2 aspecte esentiale. Un prim aspect este dat de faptul ca prin proiect sunt dezvoltate 4 centre de consiliere (doua noi si doua deja existente) in Mun. Iasi si respectiv Mun. Miercurea Ciuc, Mun. Sf. Gheorghe si Mun. Tg Mures – aceste 4 centre, care furnizeaza programe de consiliere pentru dezvoltarea antreprenoriala vor fi functionale si dupa finalizarea proiectului. Astfel cei doi parteneri P2 si respectiv P1 vor asigura functionarea centrelor in locatiile stabilite prin proiect– asigurand atat resursa umana necesara cat si pastrand destinatia initiala a resurselor materiale achizitionate prin proiect. Cele doua centre nou dezvoltate vor asigura mai departe programe de consiliere in dezvoltarea afacerilor.

Cele 4 centre dezvoltate prin proiect asigura inclusiv transferul activitatilor de consiliere si asistenta in dezvoltarea antreprenoriala catre alte persoane ce nu au facut parte din grupul tinta al proiectului. Activitatea de consiliere ce se va desfasura si dupa finalizarea proiectului va contribuii la dezvoltarea culturii antreprenoriale si la promovarea activitatilor pe cont propriu in cele doua regiuni.

Din punct de vedere financiar – resursele necesare functionarii celor 4 centre vor fi asigurate de catre partenerul 1 (pentru centrele de la Mun. Miercurea Ciuc, Mun. Sf. Gheorghe si Mun. Tg Mures) si de catre partenerul 2 ( pt centrul de la Mun. Iasi). In vederea asigurarii surselor financiare necesare – cei doi partenerii au in vedere, pe langa resurse proprii din activiatile curente, aplicarea pentru proiecte cu finantare nerambursabila din fonduri guvernamentale sau comunitare in special Programul Operational Capital Uman (2014-2020).

Al doilea aspect ce tine de sustenabilitatea proiectului – este dat de modul de functionare a intreprinderilor create prin proiect. In acest sens in baza acordului de finantare pentru primirea ajutorului de minimis, beneficiarii schemei de minimis au obligativiatea de a asigura pastrarea locurilor de munca nou create pentru minim 6 luni dupa terminarea proiectului.

In acelasi timp functionarea celor 40 de intreprinderi dupa finalizarea proiectului are in vedere dezvoltarea pe o piata concurentiala dupa principiile economiei de piata. In acest sens in perioada de implementare a proiectului se are in vedere dezvoltarea unui plan de afaceri pe termen mediu si lung in vederea eficientizarii activitatilor economice si manageriale asigurand succesul investitiilor realizate. De asemenea, intreprinderile nou infiintate vor beneficia de consiliere prin centrele infiintate/dezvoltate prin proiect in privinta modalitatilor de dezvoltare, asigurare de resurse, inclusiv asupra posibilităților de atragere a finantarilor nerambursabile.

Denumire beneficiar: Asociația Exino
Parteneri proiect:
» Asociaţia Întreprinderilor Mici şi Mijlocii Covasna (www.asimcov.ro)
» S.C. Dal Consulting S.R.L Iasi (www.dalconsulting.ro)
» Resources Development & Ideas (www.negociere.ro)
» SC Arknet Trading Services SRL Bucuresti
Dată începere proiect: 06/01/2014
Valoare contract: 8.806.367 lei
Finanțare nerambursabilă: 8.630.239,66 lei

Pagina Facebook a proiectului

Proiect confinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro