S-a infiintat un comitet consultativ pentru antreprenoriat

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ministrul pentru Mediul de Afaceri a infiintat un comitet consultativ pentru antreprenoriat

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Florin Jianu, a decis luni, prin Ordin de ministru, infiintarea Comitetului consultativ pentru antreprenoriat, care are ca scop consolidarea parteneriatului cu mediul privat si aprobarea programelor si masurilor de stimulare a mediului de afaceri din Romania, a anuntat marti ministerul de resort.

“Consider acest demers un pas important in intensificarea dialogului cu mediul de afaceri, partenerul alaturi de care construim agenda viitoarelor politici publice de sustinere a antreprenoriatului”, a spus Jianu, citat intr-un comunicat. Scopul comitetului este de a intari parteneriatul public-privat, de a creste gradul de transparenta a deciziilor administratiei publice si de a asigura o consultare si participare activa a tuturor partenerilor, conform News.ro.

Comitetul consultativ pentru antreprenoriat va dezbate si elabora recomandari privind definirea si implementarea politicilor de dezvoltare si crestere a competitivitatii mediului de afaceri din Romania. De asemenea, organismul va propune masuri de imbunatatire a cadrului legislativ si administrativ, cu impact asupra mediului de afaceri, si va decide constituirea unor comisii pentru analizarea unor probleme specifice pentru mediul de afaceri.

Organismul cu rol consultativ este alcatuit din 67 de organizatii reprezentand parteneri sociali, organizatii neguvernamentale ale mediului de afaceri, ale camerelor de comert si industrie, organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si ai autoritatilor publice locale, precizeaza ministerul

Înscrie-te la Newsletter

Ai acces la știri de ultimă oră despre antreprenoriat

Te-ar putea interesa...

Educatie antreprenoriala

Responsabilitate socială

Responsabilitatea Socială a Companiilor (Corporate Social Responsibility – CSR) este un subiect prezent din ce în ce mai mult pe piaţa mediului de afaceri