Principiile Asociatiei Exino

Aceste principii fundamentale pentru noi, reflectă angajamentul nostru în a crea un mediu propice și favorabil pentru antreprenori, în a le oferi suport și resurse necesare pentru a-și dezvolta afacerile și în a promova o cultură antreprenorială puternică și inovatoare:

  1. Susținerea și promovarea antreprenoriatului: Avem ca principiu fundamental susținerea și promovarea antreprenoriatului în România, recunoscându-l ca un motor important pentru dezvoltarea economică și inovație.

  2. Educație și formare antreprenorială: Ne angajăm angajează să oferim programe de educație și formare antreprenorială, pentru a spori abilitățile și cunoștințele antreprenorilor și pentru a-i ajuta să-și dezvolte afacerile într-un mod sustenabil.

  3. Networking și colaborare: Facilităm networking-ul și promovăm colaborarea între antreprenori, furnizori de servicii, instituții publice,  investitori și alte entități relevante din ecosistemul antreprenorial, pentru a încuraja schimbul de idei, sinergii și oportunități de afaceri.

  4. Acces la finanțare și resurse: Ne implicăm activ în identificarea și facilitarea accesului la surse de finanțare, granturi, împrumuturi și alte resurse critice pentru dezvoltarea afacerilor antreprenoriale în România.

  5. Advocacy : Ne dorim să acționăm ca o voce puternică și reprezentativă pentru antreprenoriatul din România în fața autorităților, mediului de afaceri și societății civile, pentru a promova interesele antreprenorilor și a susține un mediu legislativ și reglementar favorabil.

  6. Mentoring și consultanță: Oferim servicii de mentoring și consultanță antreprenorială, conectând antreprenorii cu experți și profesioniști cu experiență în diferite domenii, pentru a oferi îndrumare și suport în dezvoltarea afacerilor.

  7. Inovație și tehnologie: Încurajăm inovația și adoptarea tehnologiilor avansate în afaceri, oferind suport și acces la resurse și programe de dezvoltare tehnologică, pentru a stimula creșterea și competitivitatea antreprenorilor.

  8. Responsabilitate socială și sustenabilitate: Promovăm practici de afaceri responsabile, sustenabile și cu impact social pozitiv, încurajând antreprenorii să adopte politici și inițiative care să aducă beneficii comunității și mediului înconjurător.