Accesează puterea

„Banii sunt mai buni decât sărăcia, chiar dacă doar din motive financiare ” Woody Allen

Cei mai multi oameni caută să „dea lovitura în stil mare” – o mostenire financiară – și după aceea își închipuie că vor fi aranjați.

Dar hai să o recunoaștem , nu vom reuși să ne câștigăm bogăția prin muncă plătită. Aceasta este o greseală pe care o fac milioane de oameni. Credem că dacă muncim mai intens, mai inteligent , mai mult ne vom realiza visurile financiare , dar cardul nostru de salariu , indiferent cât este de mare, nu reprezintă de unul singur răspunsul.

Care este cel mai mare pas greșit pe care îl facem din start cei mai mulți dintre noi? Nu cunoaștem puterea capitalizării.

Venitul nostru prin muncă nu va crea niciodată o punte între punctul în care ne aflăm și cel în care vrem să ajungem. Pentru că venitul câștigam prin muncă nu se poate compara niciodată cu puterea capitalizării.

Ai observat vreodata că indiferent cât de mult câștigi, găsești o cale prin care să cheltuiești tot? Cu toții părem să reusim cumva să trăim pe măsura câștigurilor noastre – și câțiva dintre noi, din păcate, găsim un mod de a trăi dincolo de posibilitățile noaste. Vedem asta îndeosebi la starurile care cunosc cel mai mare declin – ca boxerii care devin mai bogați decât își imaginaseră vreodată si apoi sunt doborâți la pamânt cu o bufnitură.

Ți se pare o strategie ridicolă? Din păcate, cu toții ne putem raporta la asta într-o anumită măsură. Muncește, încasează banii, cheltuiește, muncește – este stilul actual de viață al multora.

Dacă majoritatea indivizilor nu au putut să clădească ceva pe fundația talentelor și a binecuvăntărilor lor și nu și-au putut câștiga prin muncă drumul spre libertatea financiară , cum poți tu să te aștepți să câștigi prin muncă?

Nu poți.

Dar ce poți face tu este să realizezi o schimbare simplă de strategie și să îmbrățișezi o mentalitate complet nouă.  Trebuie să aduci sub control și să exploatezi puterea exponențială a capitalizării. Aceasta îți va schimba viața! Trebuie să treci de la a munci pur și simplu pentru bani la a o lume unde banii muncesc pentru tine.

Este timpul să nu mai stai pe tusă și să intri în joc – pentru că , în cele din urmă, noi trebuie să devenim cu toții investitori dacă vrem să fim liberi din punct de vedere financiar.

Poți oricând să primești mai mulți bani, dar timp nu mai poți primi.

Nu vreau să sune ca una din reclamele acelea lacrimogene la MasterCard, dar stim cu toții că viața este alcătuită din momente neprețuite. Momente pe care le vei rata dacă îți dai timpul la schimb pentru bani.

Desigur, din când în când, nu se poate să nu pierdem un spectacol sau o seară de întâlnire atunci când ne cheamă datoria, dar amintirile noastre prețioase nu se află tot timpul la dispoziția noastră.

Dacă ratezi prea multe dintre ele este posibil să începi să te întrebi la urma urmei pentru ce muncești.

Te-ar putea interesa...

Înscrie-te la Newsletter

Ai acces la știri de ultimă oră despre antreprenoriat

Educatie antreprenoriala

Cum crești o afacere mică?

Creșterea unei afaceri mici poate fi un proces complex, dar cu o planificare adecvată, strategii bine gândite și execuție eficientă, poți să îți maximizezi